sayfa içeriği Sülük Satışı,Sülük Tedavi Merkezi ,Tıbbi Sülük, ,sülükler,
  • https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn
 sülük tedavi istanbul sülük tedavisi SÜLÜSÜLÜK SATIŞI TEDAVİ YARDIM CAFER ARI 05357616067 SÜLÜK ÜRETİM SATIŞ CAFER ARI
Ürün ve Hizmetler
Site Haritası
sülük tedavisi

Sülük tedavisi ile iyileşen hastalıklar

Kadın hastalıkları

Migren

Varis

Artrit

Romatizma

Baş ağrısı

Cilt mantarları

Ayak mantarı

Hemoroid

Basur

Gut

Artroz

Tiroid bezi hastalıkları

Şeker

Obezite

Kilo verme

Cilt hastalıkları

Sedef

Kalp

Damar

Tansiyon

Selülit

Sinüzit

Kulak ağrısı

Kulak hastalıkları

Sağırlık

Glokom

Göz hastalıkları

Psikolojik sorunlar

Akne

Hipertansiyon

Ekzema

Egzema


Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam37
Toplam Ziyaret1708315
Linkler
sülük tedavi video

Lyme hastalığı

Lyme hastalığının sülükle tedavisi ,
Bientôt la sangsue médicinale va s'attaquer à un très lourd adversaire invincible à ce Jour ;
LA MALADIE DE LYME, une Fléau mondial touchant le globe.
Des essais , sur une femme atteinte de cette maladie depuis de longues années et qui n'a trouvé aucun remède pour se débarrasser de cette bactérie qui empoisonne sa vie, vont avoir lieu.)
Je savoure d'avance les résultats de ce combat car la sangsue médicinale va sortir vainqueur de cette lutte sans merci.
Ne ratez pas mes publications...Et je parie que ça va faire beaucoup de bruits...
(Yakında Tıbbi Sülük bu güne kadar yenilmez bir rakip saldıracak.
Lyme hastalığı, dünya çapında bir salgın.
Bu hastalık, uzun yıllardır bu hastalığa zarar veren bir kadın hakkında ve onun hayatını zehir eden bu bakteri kurtulmak için hiçbir tedavi bulamadı.
Bu savaşın sonuçlar tadını alıyorum çünkü tıbbi sülük bu mücadeleyi teşekkürler.
Gönderileri sakın kaçırma...
Ve Bahse girerim ki bu çok fazla ses olacak
etkeni borreliaa burgdoferi denilen spirokettir.kenelerle insana bulaşır.genelde ixodes cinsi sert keneler bulaştan sorumludur(avrupada i. ricinus, abdde i. dammini,i. pacificus).rezervuar farlere ve yaban geyikleridir.kenler insana saldırdıklarında bulaştırırlar ve özellikle nimf dönemleri bulaşta önem taşır.transovaryan geçiş ile keneler bakteriyi yavrularına aktarabilirler.nükleoidi lineer (ki diğer bakterilerin ki halkasaldır) bir dan şeklindedir fakat bunun klinik önemi belirgin değildir.  lyme denilen hastalık sadece ms'i değil, romatizmayı, fibromialjiyi, als'yi, lupus'u, kalp hastalıklarını taklit edebiliyor. eğer hatırladığınız bir kene geçmişi varsa ve bu hastalıklardan birine sahipseniz mutlaka test yaptırın. kene geçmişiniz yoksa bile (başka bulaşma yolları da var) eğer bu hastalıklardan birine sahip olmanıza rağmen sıradışı semptomlarınız ya da içinizde bir şüphe varsa mutlaka bu testi yaptırın.
Lyme hastalığının belki de en kötü tarafı teşhisinin oldukça zor koyulmasıdır. Hastalığın belirtileri diğer birçok hastalıkla karışır ve çoğunlukla her hastada farklı belirtilerle kendini gösterir. Diğer hastalıkları taklit etmesi nedeniyle Lyme hastalığı Amerika'da "büyük taklitçi" olarak anılmaktadır. Yaygın olarak görülen belirtileri sayacak olursak:
- Kenenin ısırmasından sonraki birkaç gün-bir hafta içinde ortaya çıkan hafif ateşle kendini gösteren grip benzeri belirtiler, kas ve eklemlerde ağrı, kırıklık hissi. Kene ısırmaları daha çok bahar ve yaz aylarında olduğundan, bu aylarda karşılaşılan bu tip belirtiler anlamlı olabilir.
- Isırılmadan sonra birkaç hafta içinde ortaya çıkabilen çember şeklinde veya farklı biçimlerde olabilen kızarıklık (erythema migrans). Erythema migrans Lyme hastalığının tek spesifik belirtisidir. Bu tür bir kızarıklık gözlemlendiğinden hemen tedaviye başlanmalıdır. Ancak bu kızarıklığın görülme oranı Avrupa'da %50'nin altındadır ve belki de daha az hastada

görülmektedir.

 

- Isırılmadan birkaç hafta veya ay sonra ortaya çıkan eklem ağrıları, tutulmalar, artrit.
- Kas seğirmeleri, ciltte uyuşma veya karıncalanma hissi.
- Genelde birkaç ay sonra görülen görme sorunları, işitme sorunları, kulak çınlaması, ışığa bakıldığında göz sıvısında yüzen cisimler görme.
- İleri vakalarda nörolojik belirtiler, yüz felci, kısmi felç, psikiyatrik bozukluklar.
- Aşırı yorgunluk hissi.
- Uyku bozuklukları.
- Dikkatte dağınıklık, unutkanlık, algılama performansında düşüş.

Lyme hastalığı bu belirtilerden biri, birkaçı ya da daha fazlasıyla kendini gösterebilir. Ayrıca başka belirtilerle de kendini gösterebilmektedir. Bu konuda ayrıntılı bilgiyi daha bu sitede ve aşağıda adresini verdiğim EuroLyme sitesindeki Belirti Listesi adlı belgede bulabilirsiniz.

LYME HASTALIĞI NASIL TEŞHİS EDİLİR?

Ne yazık ki Lyme hastalığının yüzde yüz güvenli bir teşhis yöntemi yoktur. Bazı testler yapılıyor olsa da bunlar her zaman doğru sonucu vermemektedir.

Hastada erythema migrans oluşumu varsa, başka belirtiler veya test sonuçları beklenmeden hemen tedaviye başlanması gerekir.

Bunun dışında ELISA veya Western Blot testleri kullanılmaktadır. Ancak ELISA testinin güvenilirliği oldukça düşük olduğundan fazla tercih edilmemektedir. Western Blot ise, yine tam bir güvenilirlik sağlamamakla birlikte, daha çok tercih edilmektedir. Lyme'ın teşhisi ile ilgili asıl sorun bazı hastalarda devamlı negatif test sonuçları alınmasına rağmen hastalığın var olmasıdır. İşte burada doktorun uzmanlığı devreye girer. LYME HASTALIĞINDA TANI KLİNİK VERİLER IŞIĞINDA KONMALIDIR. Yani doktor sizdeki belirtileri değerlendirip gerekli tanıyı koyabilir ve testler negatif olsa bile tedaviye başlayabilir.

Ancak buradaki önemli sorun bu tanıyı koyabilecek doktorların çok az sayıda olmasıdır. Ne yazık ki Lyme gibi karmaşık bir hastalığa çoğu doktor gerekli özeni göstermemekte, sıklıkla yetersiz veya geç tedavi gibi durumlar ortaya çıkmakta, daha da kötüsü yanlış teşhisler söz konusu olabilmektedir. Lyme hastlarına MS, romatizma ve hatta psikoz tanısı konulması seyrek görülen bir durum değildir. Kene ısırmalarında hala asıl görev hastaya düşmektedir. Hasta her zaman uyanık olmalı ve şüphelendiği durumlarda Lyme konusunda uzman bir hekimden fikir almalıdır (ne yazık ki enfeksiyon hastalıkları uzmanı olmanın Lyme uzmanı olmak anlamına gelmediğini ben acı tecrübelerle öğrendim).


hastalık kene ısırığından yaklaşık 7 gün sonra ısırık yerinde tipik bir lezyon gelişmesi ile başlar.bu lezyon oldukça geniş boyutlara ulaşabilen ortası soluk bir deri döküntüsüdür ve tanı koydurucudur.bakteri bu lezyondan gösterilebilir ve izole edilebilir.lezyon kendiliğinden iyileşebilir(ey halkım bu söylediğime dikkat edesin).

tanısında;spiroketleri göstermek mümkün ama güçtür.en çok elisa ,ifa ile antikor tayini faydalıdır.araştırmalar sonucunda türkiye'de ms hastası olarak tedavi edilen yaklaşık 30.000 hastadan yaklaşık 10.000'inin aslında lyme hastası olduğu iddia edilmekte. dünyanın en garip bakterisinin, borrelia burgdorferi'nin sebep olduğu enfeksiyon hastalığı. tüm diğer prokaryotlar halkasal kromozoma sahipken, bu bakteri doğrusal kromozoma sahiptir. diğer bakterilerden farklı olarak invazin proteinleri ve hareketli olma özellikleri sayesinde hücrelerin içine girebilirler. bakteri konak hücreye tutunur ve bu esnada invazinleri ile konak hücreyi uyararak enzim salgılamasını sağlar. bu enzimler spiroketin burgu hareketi ile konak hücreye girmesine yardımcı olan sindirim enzimleridir. patojenitesini yöneten gen sayısının fazlalığı da bu bakteri arkadaşımızı ayrıcalıklı yapmaktadır. hücre içine ve dokuların derinliklerine saklandığı için bağışıklık sisteminden saklanmayı başarır. bu nedenle bu bakteriyi labaratuvar testleri ile %100 tespit etmek mümkün olmamaktadır. en başarılı test olan western blot'da bile %20 yalancı negatiflik bulunmaktadır.

normalde kronikleşmiş enfeksiyonlarda igg'nin, yeni bulaşan enfeksiyonlarda ise igm'nin belirleyici olduğu düşünülür. oysa bu bakterinin kronik evresinde igm pozitifliği gözlenirken igg negatif olabilir. bunun sebebi bu bakterinin protein yapısını sürekli değiştirmesi ve saklandığı anlarda vücudun enfeksiyonun geçtiği düşüncesi ile uykuya dalmasıdır. bu nedenle vücudumuz sürekli yeni bir enfeksiyona yakalandığını sanar ve bu yeni protein yapısına karşı igm'leri oluşturur. 

erken dönem lyme hastalığı, geç dönem lyme hastalığı ve kronik lyme hastalığı şeklinde 3'e ayrılır. bakterinin hastaya bulaşmasından kısa zaman sonra ateş ve erythema migrans denilen alerjiye benzer bir halka dikkat çekmektedir. ancak bu halka ve erken dönem belirtileri her hastada gözlenmemektedir. (geçmişte %80 kabul edilirken son araştırmalar %25'e kadar düştüğünü göstermektedir. geç dönem lyme hastalığında da yine lyme'a has enfeksiyon tablosu gözlenir. ancak kronik dönem bu hastalığı ayrıcalıklı yapan dönemdir. hem bakterinin vücuda girmesinden çok uzun yıllar sonra ortaya çıkması hem de diğer hastalıkları taklit etmesi nedeniyle yanlış teşhis listenin zirvesinde yer almaktadır.

bu hastalığın amerikadaki ismi "büyük taklitçi" dir. çünkü kronik dönemde 200'den fazla hastalığı taklit edebilmektedir ve bu hastalıklardan ayırt etmek oldukça zordur. köpeklerle beraber insanlarda da görülebilen bir hastalıktır. ruhsal bozukluklara yol açabilir. 
‘borrelia burgdorferi’ mikrobunun yol açtığı hastalık ilk kez 1970’li yılların ortalarında çocuklarda teşhis edildi. hastalık tedavi edilmediği takdirde sinir sistemi sorunlarına ve eklem ağrılarına yol açıyor. 

bugün bilim adamları lyme hastalığının, aralarında depresyonunun da olduğu, çok çeşitli psikiyatrik semptomlara neden olduğunu da keşfettiler. 

new yorklu bir hasta, hastalığın yaşamını nasıl cehenneme çevirdiğini fark eden ilk kurbanlardan. 1992 yılında depresyon nöbetleri başladığı zaman 4 yıl önce bir kene tarafından ısırıldığını doktoruna anlatmak aklına dahi gelmemişti. 

bugüne dek yaşamının büyük bir kısmi psikiyatri kliniklerinde, hastanelerin acil servislerinde (intihar girişimi nedeniyle) ve hapishanede (tehlikeli saldırganlık ve hakaret) geçen joe, en sonunda new jersey’deki bir doktor tarafından lyme testine tabi tutuldu. 

sonuç pozitifdi. uzun süren bir antibiyotik tedavisinin sonunda joe çok hızlı ve dramatik bir şekilde iyileşti. ancak yaşamının geri kalan kısmında psiko-tropik ilaç tedavisine devam etmek zorunda kaldı.

bazı psikiyatristler, dünyada binlerce insanın, farkında olmadan lyme-kaynaklı depresyona yakalanmış olabileceğinden korkuyor. lyme hastalığının tek sakıncası teşhisinde yaşanan zorluklar değil (bazı laboratuvar testleri güvenilir olmayabiliyor); depresyon kene ısırığından 10 yıl sonra ortaya çıkabiliyor. amerikan hastalık kontrolu merkezi’ne göre lyme hastalığında 10 vakadan 9’u rapor edilmiyor. dünyada 15 çeşit borrrelia’nın bulunduğu sanılıyorartrit'e sebebiyet verir.. dünyanın en garip bakterisinin, borrelia burgdorferi'nin sebep olduğu enfeksiyon hastalığı. tüm diğer prokaryotlar halkasal kromozoma sahipken, bu bakteri doğrusal kromozoma sahiptir. diğer bakterilerden farklı olarak invazin proteinleri ve hareketli olma özellikleri sayesinde hücrelerin içine girebilirler. bakteri konak hücreye tutunur ve bu esnada invazinleri ile konak hücreyi uyararak enzim salgılamasını sağlar. bu enzimler spiroketin burgu hareketi ile konak hücreye girmesine yardımcı olan sindirim enzimleridir. patojenitesini yöneten gen sayısının fazlalığı da bu bakteri arkadaşımızı ayrıcalıklı yapmaktadır. hücre içine ve dokuların derinliklerine saklandığı için bağışıklık sisteminden saklanmayı başarır. bu nedenle bu bakteriyi labaratuvar testleri ile %100 tespit etmek mümkün olmamaktadır. en başarılı test olan western blot'da bile %20 yalancı negatiflik bulunmaktadır.

normalde kronikleşmiş enfeksiyonlarda igg'nin, yeni bulaşan enfeksiyonlarda ise igm'nin belirleyici olduğu düşünülür. oysa bu bakterinin kronik evresinde igm pozitifliği gözlenirken igg negatif olabilir. bunun sebebi bu bakterinin protein yapısını sürekli değiştirmesi ve saklandığı anlarda vücudun enfeksiyonun geçtiği düşüncesi ile uykuya dalmasıdır. bu nedenle vücudumuz sürekli yeni bir enfeksiyona yakalandığını sanar ve bu yeni protein yapısına karşı igm'leri oluşturur. 

erken dönem lyme hastalığı, geç dönem lyme hastalığı ve kronik lyme hastalığı şeklinde 3'e ayrılır. bakterinin hastaya bulaşmasından kısa zaman sonra ateş ve erythema migrans denilen alerjiye benzer bir halka dikkat çekmektedir. ancak bu halka ve erken dönem belirtileri her hastada gözlenmemektedir. (geçmişte %80 kabul edilirken son araştırmalar %25'e kadar düştüğünü göstermektedir. geç dönem lyme hastalığında da yine lyme'a has enfeksiyon tablosu gözlenir. ancak kronik dönem bu hastalığı ayrıcalıklı yapan dönemdir. hem bakterinin vücuda girmesinden çok uzun yıllar sonra ortaya çıkması hem de diğer hastalıkları taklit etmesi nedeniyle yanlış teşhis listenin zirvesinde yer almaktadır.

bu hastalığın amerikadaki ismi "büyük taklitçi" dir. çünkü kronik dönemde 200'den fazla hastalığı taklit edebilmektedir ve bu hastalıklardan ayırt etmek oldukça zordur.

 

 

Translate