sayfa içeriği Sülük Satışı,Sülük Tedavi Merkezi ,Tıbbi Sülük, ,sülükler,
  • https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn
 sülük tedavi istanbul sülük tedavisi SÜLÜSÜLÜK SATIŞI TEDAVİ YARDIM CAFER ARI 05357616067 SÜLÜK ÜRETİM SATIŞ CAFER ARI
Ürün ve Hizmetler
Site Haritası
sülük tedavisi

Sülük tedavisi ile iyileşen hastalıklar

Kadın hastalıkları

Migren

Varis

Artrit

Romatizma

Baş ağrısı

Cilt mantarları

Ayak mantarı

Hemoroid

Basur

Gut

Artroz

Tiroid bezi hastalıkları

Şeker

Obezite

Kilo verme

Cilt hastalıkları

Sedef

Kalp

Damar

Tansiyon

Selülit

Sinüzit

Kulak ağrısı

Kulak hastalıkları

Sağırlık

Glokom

Göz hastalıkları

Psikolojik sorunlar

Akne

Hipertansiyon

Ekzema

Egzema


Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam18
Toplam Ziyaret1721393
Linkler
sülük tedavi video

igle terapi senter i Antalya i Tyrkia har

 

 

 

 

Igle terapi, igle terapi senter i Antalya i Tyrkia har. Hvis du ringer før du forbereder et hotell. Sterile forhold, igle terapi, medisinsk massasje terapi gjelder. Vi vil hjelpe deg å sende en melding.Tıbbî sülüğün kullanıldığı bazı alanlar:

• Kardiyoloji
• Pnömoloji
• Gastroenteroloji
• Endokrinoloji
• Jinekoloji
• Üroloji
• Göz
• İmmünoloji
• Ve Diğerleri

Tıbbî Sülüğün insan organizmasındaki temel etkileri:

• Kanın pıhtılaşmasını önler.
• Pıhtıların çözülmesini sağlar.
• Hipoksi’yi düzenler.
• Kandaki oksijen miktarını arttırır.
• Düşük tansiyon (normale çevirir.)
• Yüksek tansiyon düzenler.
• İltihaplı yaraların tedavi sürecini hızlandırır.
• Damarlardaki kan dolaşımını düzenler.
• Yağların eritilmesini sağlar.
• Nabız, sinir ve kasları düzenler.
• Genel refleksi düzenler.
• Damar duvarlarını düzenler.
• Antibakteriyel koruyucudur.
• Bağışıklık sistemini güçlendirir.
• Ağrı kesici özelliğe sahiptir.

Tedavide kullanılacak sülüklerin hangi özellikler sahip olması gerekir?

Dünyada 400’ün üzerinde sülük çeşidi bulunmakta olup, başlıca iki tanesi tıbbî amaçla kullanılmaktadır. Sülüğün tıbbî olmaması, ürettiği salgının bileşimine bağlıdır. Ülkemizde yaygın şekilde bulunan Tıbbî Sülük (Hirudo Medicinalis) bu amaçla kullanılan iki tipten biridir. Biyolojik tip dışında, kullanılan sülüğün fabrika atıklarına ya da kirli sulara maruz kalmamış olması ya da kültür sülüğü kullanılması gerekir ki; ağır metal ve enfeksiyon bulaşmasına neden olmasın.

Gözleri ve işitme organları olmayan bu canlılar tedaviyi nasıl gerçekleştirmektedirler?

Sülükler sanıldığı gibi kanı emerek tedavi yapmazlar. Tedavi edici özellik kanın alınmasında değil, kan emilirken vücuda verilen salgıda gizlidir. Bu salgı, 100’ün üzerinde biyoaktif madde barındırır ve bu maddeler, kanın pıhtılaşmasını engelleyici (antiagregan), oluşmuş pıhtıyı eritici (Fibrinolitik),  ağrı kesici (analjezik-antiromatizmal), mikrop öldürücü (antibakteriyel), tansiyon dengeleyici (antihipertansif), kas gevşetici (myorelaksan), bağışıklık sistemini düzenleyici (immun modulatör) ve stres giderici (anksiyolitik) etkilere sahiptir. Ayrıca “nörotrofik” etkiyle sinir hücreleri ve liflerinin tamir esilmesini hızlandırır.

Hirudoterapi uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Uygulama öncesi hastanın vital bulguları gözden geçirilir. Tedavi hakkında son bilgiler verilir ve zihinde hiçbir soru işareti kalmaması sağlanır. Sülük koymadan önce gerekli vücut bölgeleri ılık su ile yıkanarak kurulanır ve lifle masaj yapılır. Pratikte sülüklerin yapıştırılacağı yerler akupunktur noktalarına göre belirlenir veya hastalık durumuna göre sülükler kendi kendilerine belirlerler. Vücudun en kirli kanını emerler, doyduktan sonra düşerler. Ancak boğaz, koltuk altı, kasık bölgesi gibi büyük damarların geçtiği bölgelerde kullanılmamalıdır.

Tedavi gören kişinin, tedaviden sonra nelere dikkat etmesi gerekir?

Kanı sulandırıcı etkisi nedeniyle uygulama sonrası 6-8 saat civarında sızıntı şeklinde kanama olabileceğinden, yapılmış olan pansuman açılmadan ertesi güne kadar bekletilmelidir. Bu süre içinde hastanın istirahat etmesi, çok sıcak ya da soğuk ortamlardan kaçınması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmaması ve bol sıvı alması gerekir. Kiraz, vişne ve limon, kanı çok sulandırdığı için sülük koymadan iki gün önce ve konulan gün bunları yememek gerekir. Uygulamadan bir gün sonra banyo yapmakta sakınca yoktur.

Sülükler hangi ortamda tedavi edici olarak yetiştirilmektedir?

İngiltere, İrlanda, Fransa ve Almanya’da olduğu gibi ülkemizde de yakın zamanda birkaç üniversitemizin Su Ürünleri Fakültelerinde kültür sülüğü üretimine başlanmıştır. Böylece hem hijyenik, standart ve istenilen sayıda sülük temini sağlanmış hem de Türkiye’nin önemli bir ihraç malı olan sülüklerin doğadan toplanması sonucu ekolojik dengesinin bozulması engellenmiştir.

Hirudoterapi uygulamasına neden bu kadar geç başlanılmıştır?

Aslında sadece Hirudoterapi’nin değil diğer birçok Doğal Tıp yönteminin de ülkemizde çok geç tanındığına üzülerek şahit olmaktayız. Bu konuda en büyük eksiklik, Avrupa ülkelerinin aksine Tıp fakültelerimizde Doğal Tıp derslerinin bulunmayışıdır. Tıp eğitimi sırasında bahsi bile geçmemiş bir yöntemle sonradan karşılaşan doktorlar, bunun ciddi bir tedavi aracı olabileceği konusunda şüpheler duymaktadırlar. Bunu ortadan kaldırmanın tek yolu, sülük tedavisi ile birlikte bitkisel tedavilerin, akupunktur ve refleksolojinin, aromaterapi, kristal terapi gibi farklı argümanların standart tıp eğitimi içinde yer alarak, yeni mezun her hekimin bu tedaviler hakkında temel bir bilgisinin bulunmasını sağlamaktır.

Her derde deva sülükler, başta Amerika, Almanya ve Rusya olmak üzere Avrupa ülkelerinde, Uzakdoğu ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Son yıllarda ülkemizde de kullanılmaya başlanan sülükle tedavi yöntemi, dolaşım bozukluklarında, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında, romatizmal hastalıklarda, hemoroitte, göz tansiyonunda (glokom) ve buna bağlı görme kayıplarında, migrende ve kanser de dahil olmak üzere pek çok rahatsızlıkta başarı ile kullanılmaktadır.

Tıbbî sülük tedavisinin dünyada ve ülkemizde eski popülaritesini tekrar yakalamasının sebebi, insanlığın tekrar doğal tedavilere yönelmesidir. Uzun bir zaman Tıbbî Sülük tedavisi unutulmuştur. Ama günümüzde yapılan araştırmalar ve uygulamaların sonuçları ortadır.

Almanya’da 300’ü aşkın Hirudoterapi kliniği vardır. Sadece Avrupa’da yılda 100 milyon sülük kullanılmaktadır. Ne yazık ki bu sülüklerin çok büyük bir kısmı, ülkemizden alınmaktadır. Yüce Rabbimiz bu şifayı bizim ülkemize bir lütuf olarak bahşetmiştir.

Amerika’da sülük tedavisi uygulayan hekimlerin kurduğu derneğin 1000’den fazla üyesi vardır.  30 Haziran 2004 tarihinde Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi (FDA), tedavi amaçlı tıbbî sülük kullanımına onay vermiş  ve Avrupa'daki gibi eczanelerde satılmasına izin vermiştir.

24 Mayıs 2007 tarihinde Sağlık Bakanlığı, Tıbbî Sülük tedavisinin (Hirudoterapi) tamamlayıcı tedavi olarak sadece yataklı hastanelerde kullanılmasına onay vermiştir.

1- Sülük tedavisi hangi hastalıklar için kullanılıyor?

•Sülük Tedavisi, atardamar ve toplardamar tıkanıklıkları başta olmak üzere birçok dolaşım sistemi hastalığında, varis, iltihaplı ve iltihapsız eklem romatizmalarında, epilepsi çeşitlerinde, yumuşak doku romatizmalarında, felç, kısmi felç, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında, hemoroitte, göz tansiyonu (glokom) ve buna bağlı görme kayıplarında, migrende ve her türlü baş ağrısı, yüksek tansiyon, troide bağlı şişmanlık, astım ve bronşial hastalıklar, yanık vakaları, iyileşmeyen yaralar ve ameliyat izleri, kangren, Meniere hastalığında ve bazı işitme kayıplarında başarıyla kullanılmaktadır. Ayrıca Ortopedi ve Rekonstrüktif Cerrahi kapsamında, gangren gelişmekte olan kopuk organ tamirlerinde de tüm dünyada yaygın biçimde kullanılmaktadır. Son olarak sülüğün güçlü antioksidan etkisi nedeniyle Koruyucu (Preventif) Tıpta da kullanımından bahsetmek gerekir ki; yılda bir defa yapılan Sülük Tedavisi, o yıl içinde enfeksiyonlar başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu etki göstermektedir.  

2- Bir hastada kullanılan sülükler, başka bir hastada da kullanılabiliyor mu?

•Bir hastada kullanılan sülükler, kesinlikle başka bir hastada kullanılmamalıdır. Böylece kan yoluyla bulaşan hastalıkların geçişi engellenerek güvenli bir tedavi sağlanmalıdır. Sülükler ilk kullanımda ürettikleri salgıyı boşalttıklarından, ikinci uygulamada aynı etkiyi gösteremezler.

3- Sülük tedavisi uygulamasında dikkat edilmesi gereken bölgeler var mı?

•Yumuşak cilt bölgelerinde dikkatli olunmalı, doktor kontrolünde yapılmalıdır. (Göz kapağı ve çevresi gibi)

• Keratinize bölgeler (Avuç içi, ayak tabanı gibi)

• Önemli Damarların Üzerleri (Boyun, Çene altı, Koltukaltı, Kasık gibi)

4- Sülük tedavisinde uygulanması sakıncalı olan hastalıklar var mı?

•Sülük tedavisi uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktaların başında, hastanın anemi (kansızlık) sorununun olmaması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmıyor olması, pıhtılaşmaya engel bir hastalığının bulunmaması (hemofili) ve vücudunda aktif bir kanama odağının bulunmaması, son bir ay içinde mide-barsak kanaması gibi bir hastalık geçirilmiş olması, cerrahi işlemlerin öncesi ve sonrası, ayrıca diyalize girmekte olan hastaların vital bulguları çok değişken olduğundan Sülük Tedavisi uygulanmaz. Gebelerde ve emziren annelerde, kontrolsüz diyabet hastalığı veya kalp yetmezliği olanlarda da sülük tedavisi uygulanmaz.

5- Sülük Tedavisinin yan etkileri var mı? Tedavi gören kişi daha sonra rahatsızlanırsa ne yapılması gerekir?

•Sülük tedavisinden sonra en sık karşılaşılan yan etkisi, uygulama bölgesinde görülen lokal kaşıntıdır. Bunun için 2 gün boyunca evde soğuk uygulama yapmak yeterlidir. Bunun dışında nadiren gelişebilecek baş dönmesi, tansiyon düşmesi, kanamanın uzun sürmesi gibi problemlerde doktorunuza başvurmanız veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız önerilir. Sadece kirli kan dışarı atılacağı için korkmamak gerekir. Kanamanın 12 saatten fazla sürmesi de normaldir.

6- Acil işim çıktı. Sülüğü ısırdığı bölgeden çıkarmak istiyorum. Ne yapmam lazım?

•Tedavi bitmeden, sülük ısırdığı bölgeden alınmak istenirse sülükler üzerine biraz su, tuz veya kabartma tozu serpilir. Kesinlikle ısırdığı bölgeden çekmek suretiyle çıkartmaya çalışılmamalıdır.

7- Sülük, ısırdığı bölgede ne kadar zaman kalmaktadır?

•Sülük doyduğunda kendiliğinden ısırdığı yüzeyi bırakır. Yaklaşık olarak 20 ila 45 dakika arasındadır. Nadiren 60 dakikayı bulduğu da olmuştur.

8- Sterilize sülük kullanmazsam ne olur?

•Sterilize edilmeden, kişilerin bu sülükleri dikkatsizce kullanmaları, bilinen ve bilinmeyen enfeksiyonlar kapma ihtimali açısından büyük risk taşır.

9- Aldığım sülükler kısa zaman sonra ölüyor?

•Sülüklerin bakımında sakınılması gereken iki önemli husus vardır. Bunlardan biri suyun sıcaklığı diğeri ise suyun klorlanmamış olmasıdır. (Şişe suyu kullanınız.) Ani ısı değişimlerinde sülükler ölür. Suyun sıcaklığının 20 C olması gerekmektedir.

10- Tedaviden sonra nelere dikkat etmem gerekir?

•Tedaviden sonra hastanın istirahat etmesi, çok sıcak ya da çok soğuk ortamlardan kaçınması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmaması ve bol sıvı alması gerekmektedir.

11- Tedaviden sonra banyo yapabilir miyim?

•Tedaviden bir gün sonra banyo yapmakta sakınca yoktur.

12- Tedaviden sonra sülüğün ısırdığı bölgeden ne kadar zaman kan akacak?

•Uygulama sonrası 3-24 saat civarında sızıntı şeklinde kanama olabilir. Yapılmış olan pansuman açılmadan, ertesi güne kadar beklenmelidir.

13- Sülük tedavisinde enfeksiyon kapma riski var mıdır?

• Uygulanacak bölge temiz olursa ve de sülüklerin dış yüzeyleri sterilize edilmiş olursa hiçbir enfeksiyon görülmez. Sülükler 3-6 ayda bir beslenirler. Emdikleri kanı, içindeki mikroplarla birlikte tamamen hazmederler. Onun için bünyelerinde mikrobik hastalık taşıma riskleri yoktur.

14- Sülük ısırmak istemezse / ısırmıyorsa?

•Sülüğün kolayca ısırmaması halinde;
• Soğuk deri
• Sigara içiliyorsa
• Parfümlü yüzeyse
• Küçük çocuksa
Uygun bölge ılık ve temiz olan deridir. Hala sülük yapışmıyorsa iğne ile bir delik açılması tavsiye edilir. Eğer hala yapışmıyorsa sülük değiştirilir.

15- Sülük ısırması ağrı ya da acıya sebep olur mu?

•Sülüğün ısırması, hastalar tarafından sivrisinek ısırması gibi hissedilir. Ağrı ya da acıya sebebiyet vermez.

18- Sülükleri nasıl imha etmemiz gerekli?

•Sülükler kullandıktan sonra klorsuz su içinde, en yakındaki bir akarsuya, su kanalına veya göle bırakılabilir.

19- Tedavi için kaç sülük almalıyım?

•Hastanın yaşına, kilosuna ve hastalığın çeşidine göre sayı değişmektedir.

20- Kanama durmuyorsa ne yapmalıdır?

•Kanamanın şiddetine göre 12-48 saat durdurmamak gerekir. Çünkü yalnız kirli kan dışarı atılır. Vücutta temiz kanı dışarı atacak mekanizma yoktur. Kanama durmuyorsa o zaman ceviz kabuğu yakılarak külü serpilir veya nar kabuğunun tozu serpilerek bantlanır.

 Sülüklerin Bakımı:

Su: Sülüklerin bakımında sakınılması gereken iki önemli husus vardır. Bunlardan biri suyun sıcaklığı diğeri ise suyun klorlanmamış olmasıdır. Sülükler alınır alınmaz, yeni bir suyun içine aktarılmalıdır. Klorlanmamış su veya şişe suyu kullanılmalıdır. Gün aşırı sülüklerin suyu değiştirilmelidir.

Sıcaklık: Sülüklerin yaşadığı suyun sıcaklığı (16-20 C)’de tutmaya özen gösterilmeli,
(24 C) üzerindeki sıcaklıklardan sakınmalıdır. Gün ışığıyla direk temas olmamalıdır. Sülükleri bir kavanozdan diğer bir kavanoza aktarırken, ani su sıcaklığı değişiklerinden kaçınılmalıdır.

Kavanoz: Gördükleri en küçük boşluktan geçebilmesini sağlayan omurgasız yapıları sebebiyle kapaklı bir kavanoz seçilmesi önerilir. 1lt kavanozda 50 adetten fazla sülük muhafaza edilmemelidir.

Bir hadîs-i şerifte: “İlaçların hayırlısı, burna çekilen ve ağızdan alınan ilaçlar, müshil, kan aldırmak (hacamat) ve sülük vurdurmaktır.” denilerek, sülük tedavisinin 14 asır önce de uygulamada olduğu ortaya konmaktadır.    Peygamber Efendimiz (S.A.V), kirli kan aldırmak konusunda hacamattan başka sülükleri de kullanmış ve bunun için hicrî ayın 17, 19 ve 21. günlerini tercih etmiştir.

Bayanların güzellik formülü: Rus güzellik uzmanlarının sıklıkla uyguladıkları yöntemlerden biri de ameliyatsız kozmetik diye bilinen doğal tedavi ile güzelleşmede sülükleri kullanmalarıdır. Çok eski ve hızla yarar gösteren bu yöntem, uzun yılların tecrübeleriyle ortaya çıkmıştır.

Sülükler, yüz bölgesinde tetikleyici noktalara konulduğunda gençleştirici ve canlandırıcı etkiler gösterir. Tiroid bezinin eş zamanlı çalışmasını hızlandırır ve kronik yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Beyindeki kan akışını hızlandırır, horlama tedavilerinde ve sigaranın ciltteki tedavilerinde kullanılır. 46 yaşındaki Demi Moore, Hollywood standartlarını bile aşan gençliğinin ve güzelliğinin sırrını tıbbî sülüklere borçlu olduğunu açıklamıştır. Avusturya’da sülük terapisi gördüğünü söyleyen Moore, “Her zaman doğal yöntemleri tercih ederim.” demiştir. Sülüğün gençleştirme etkisi, insan derisindeki kan akışının hızlanması ile 4-6 hafta arasında gerçekleşir.

Sülüklerin ısırdığı zaman bıraktıkları yara izlerinden korkulmamalıdır. İzler 7-10 gün arasında kaybolur.

Modern hayatın önümüze serdiği yeniliklerin, kimyasal kirliliğin bedelini maddî ve manevî olarak ne yazık ki hepimiz ödüyoruz. Artık doğaya ve doğala dönmenin zamanı gelmiştir…

Sıhhatle ve sevgiyle kalın… 

Nazan Başoğul, 27.02.2010

B

 

Yazarın son yazıları

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sÜlÜk satiŞi

51.52%

 

2

uzm. dr. suat arusan suluk web adresi

23.32%

3

uzm. dr. suat arusan web adresi

20.31%

4

eklem romatizması

www.sülük.com

62.75%

2

mide varisi

31.62%

3

homeopathy nedir

1.09%

sÜlÜk satiŞi

51.52%

2

uzm. dr. suat arusan suluk web adresi

23.32%

3

uzm. dr. suat arusan web adresi

20.31%

4

www.sülük.com

3.01%

5

mide varisi

1.49%

6

eklem romatizması

0.30%

7

homeopathy nedir


varisi

High

2

homeopathy

Low

3

eklem romatizması

Romatizma % 70 
Şehrinizdeki tr alamiyorum mekanlar% 70'e varan fırsatlarla. Ucretsiz ÜYELİK! 

www.SehirFirsati.com/_Romatizma

kaş içinde ucuz otel 
Temiz, oldukça büyük bir hit, Great location 

www.hotelkayahan.com

Kemik Erimesine Karşı 
% 100 Bitkisel Çözüm. Ostokin Güçlü Kemik Formülü. 

www.ostokin.com.tr

sülük,sülük satışı,sülükle tedavi,hirudotherapy,manisa sülük,göz sülük,sülü,sülüklerle tedavi,sülük satıi,sülük nedir,suat arusan,suat arusan veb sitesi,suat arusan web sitesi,uzman doktor suat arusan,uz.dr.suat arusan web sitesi,sülü kör göz,sülükle göz açma,sülüklerle sex,sülüklerle tedavi,sülükle kaldırma,sülükle,sülükle vari,s tedavisi,sülükle varis,sülükle gençleşme,sülükle saç,sülükle glokom,sülükle hastalık,sülük yapiştırma,sülük ayak,sülü romatizma,sülük siyatik,ankara sülük,man,sa sülük,manisa sülük,izmir sülük,trabzon sülük,kayseri sülük,van sülük,rus sülük,azebeycan sülük,sülük,sülüklerle,sülükle,kan emici sülük,sülükçü,istanbul sülük,türkiye sülük,sülük nerde,sülüklü göl,sülülüklü,sülük ne işe yarar,sülükçüler,sülüğk,sülük satıucıları,sülük satıcı,sülük satan,sülüklerle,sülüğüm,sülük ölüyor,sülük tedavisi,sülük basur,sülük hemoroid,sülük yara,sülük kopma,çapa sülük,leech,hirudo,hirudomedicanlis,kaç çeşit sülük var,mor sülük,siyah sülük,kara sülük,yeşil sülük,sülük satıyorum,sülük alırım,sülük alıcıları sülük satıyor,sülükle, sülük yürüme,sülük,sülük,suluk,kara zali,kara sülük,sülük,sülük satışı,sülükle tedavi,hirudotherapy,manisa sülük,göz sülük,sülü,sülüklerle tedavi,sülük satıi,sülük nedir,suat arusan,suat arusan veb sitesi,suat arusan web sitesi,uzman doktor suat arusan,uz.dr.suat arusan web sitesi,sülü kör göz,sülükle göz açma,sülüklerle sex,sülüklerle tedavi,sülükle kaldırma,sülükle,sülükle vari,s tedavisi,sülükle varis,sülükle gençleşme,sülükle saç,sülükle glokom,sülükle hastalık,sülük yapiştırma,sülük ayak,sülü romatizma,sülük siyatik,ankara sülük,man,sa sülük,manisa sülük,izmir sülük,trabzon sülük,kayseri sülük,van sülük,rus sülük,azebeycan sülük,sülük,sülüklerle,sülükle,kan emici sülük,sülükçü,istanbul sülük,türkiye sülük,sülük nerde,sülüklü göl,sülülüklü,sülük ne işe yarar,sülükçüler,sülüğk,sülük satıucıları,sülük satıcı,sülük satan,sülüklerle,sülüğüm,sülük ölüyor,sülük tedavisi,sülük basur,sülük hemoroid,sülük yara,sülük kopma,çapa sülük,leech,hirudo,hirudomedicanlis,kaç çeşit sülük var,mor sülük,siyah sülük,kara sülük,yeşil sülük,sülük satıyorum,sülük alırım,sülük alıcıları sülük satıyor,sülükle, sülük yürüme,sülük,sülük,suluk,kara zali,kara sülük,sülük,sülük satışı,sülükle tedavi,hirudotherapy,manisa sülük,göz sülük,sülü,sülüklerle tedavi,sülük satıi,sülük nedir,suat arusan,suat arusan veb sitesi,suat arusan web sitesi,uzman doktor suat arusan,uz.dr.suat arusan web sitesi,sülü kör göz,sülükle göz açma,sülüklerle sex,sülüklerle tedavi,sülükle kaldırma,sülükle,sülükle vari,s tedavisi,sülükle varis,sülükle gençleşme,sülükle saç,sülükle glokom,sülükle hastalık,sülük yapiştırma,sülük ayak,sülü romatizma,sülük siyatik,ankara sülük,man,sa sülük,manisa sülük,izmir sülük,trabzon sülük,kayseri sülük,van sülük,rus sülük,azebeycan sülük,sülük,sülüklerle,sülükle,kan emici sülük,sülükçü,istanbul sülük,türkiye sülük,sülük nerde,sülüklü göl,sülülüklü,sülük ne işe yarar,sülükçüler,sülüğk,sülük satıucıları,sülük satıcı,sülük satan,sülüklerle,sülüğüm,sülük ölüyor,sülük tedavisi,sülük basur,sülük hemoroid,sülük yara,sülük kopma,çapa sülük,leech,hirudo,hirudomedicanlis,kaç çeşit sülük var,mor sülük,siyah sülük,kara sülük,yeşil sülük,sülük satıyorum,sülük alırım,sülük alıcıları sülük satıyor,sülükle, sülük yürüme,sülük,sülük,suluk,kara zali,kara sülüksülük,sülük satışı,sülükle tedavi,hirudotherapy,manisa sülük,göz sülük,sülü,sülüklerle tedavi,sülük satıi,sülük nedir,suat arusan,suat arusan veb sitesi,suat arusan web sitesi,uzman doktor suat arusan,uz.dr.suat arusan web sitesi,sülü kör göz,sülükle göz açma,sülüklerle sex,sülüklerle tedavi,sülükle kaldırma,sülükle,sülükle vari,s tedavisi,sülükle varis,sülükle gençleşme,sülükle saç,sülükle glokom,sülükle hastalık,sülük yapiştırma,sülük ayak,sülü romatizma,sülük siyatik,ankara sülük,man,sa sülük,manisa sülük,izmir sülük,trabzon sülük,kayseri sülük,van sülük,rus sülük,azebeycan sülük,sülük,sülüklerle,sülükle,kan emici sülük,sülükçü,istanbul sülük,türkiye sülük,sülük nerde,sülüklü göl,sülülüklü,sülük ne işe yarar,sülükçüler,sülüğk,sülük satıucıları,sülük satıcı,sülük satan,sülüklerle,sülüğüm,sülük ölüyor,sülük tedavisi,sülük basur,sülük hemoroid,sülük yara,sülük kopma,çapa sülük,leech,hirudo,hirudomedicanlis,kaç çeşit sülük var,mor sülük,siyah sülük,kara sülük,yeşil sülük,sülük satıyorum,sülük alırım,sülük alıcıları sülük satıyor,sülükle, sülük yürüme,sülük,sülük,suluk,kara zali,kara sülük

sÜlÜk satiŞi

51.52%

 

 

2

uzm. dr. suat arusan suluk web adresi

23.32%

3

uzm. dr. suat arusan web adresi

20.31%

4

eklem romatizması

www.sülük.com

62.75%

2

mide varisi

31.62%

3

homeopathy nedir

1.09%

sÜlÜk satiŞi

51.52%

2

uzm. dr. suat arusan suluk web adresi

23.32%

3

uzm. dr. suat arusan web adresi

20.31%

4

www.sülük.com

3.01%

5

mide varisi

1.49%

6

eklem romatizması

0.30%

7

homeopathy nedir


varisi

High

2

homeopathy

Low

3

eklem romatizması

Romatizma % 70 
Şehrinizdeki tr alamiyorum mekanlar% 70'e varan fırsatlarla. Ucretsiz ÜYELİK! 

www.SehirFirsati.com/_Romatizma

kaş içinde ucuz otel 
Temiz, oldukça büyük bir hit, Great location 

www.hotelkayahan.com

Kemik Erimesine Karşı 
% 100 Bitkisel Çözüm. Ostokin Güçlü Kemik Formülü. 

www.ostokin.com.tr

  • Doktor Sülük 

    • sülük,sülük satışı,sülükle tedavi,hirudotherapy,manisa sülük,göz sülük,sülü,sülüklerle tedavi,sülük satıi,sülük nedir,suat arusan,suat arusan veb sitesi,suat arusan web sitesi,uzman doktor suat arusan,uz.dr.suat arusan web sitesi,sülü kör göz,sülükle göz açma,sülüklerle sex,sülüklerle tedavi,sülükle kaldırma,sülükle,sülükle vari,s tedavisi,sülükle varis,sülükle gençleşme,sülükle saç,sülükle glokom,sülükle hastalık,sülük yapiştırma,sülük ayak,sülü romatizma,sülük siyatik,ankara sülük,man,sa sülük,manisa sülük,izmir sülük,trabzon sülük,kayseri sülük,van sülük,rus sülük,azebeycan sülük,sülük,sülüklerle,sülükle,kan emici sülük,sülükçü,istanbul sülük,türkiye sülük,sülük nerde,sülüklü göl,sülülüklü,sülük ne işe yarar,sülükçüler,sülüğk,sülük satıucıları,sülük satıcı,sülük satan,sülüklerle,sülüğüm,sülük ölüyor,sülük tedavisi,sülük basur,sülük hemoroid,sülük yara,sülük kopma,çapa sülük,leech,hirudo,hirudomedicanlis,kaç çeşit sülük var,mor sülük,siyah sülük,kara sülük,yeşil sülük,sülük satıyorum,sülük alırım,sülük alıcıları sülük satıyor,sülükle, sülük yürüme,sülük,sülük,suluk,kara zali,kara sülük
    • Anahtar kelimeler: Sülük satışıSülük tedavisiSülükHorlama Tedavisi tedavisinde SülükSülük Göz tansiyonu
  • Tibbisuluk.com 

Anahtar kelimeler:Horlama Tedavisi tedavisinde SülükSülükSülük tedavisiSülük Göz tansiyonuHorlama Tedavisi tedavisinde Sülük

Tıbbî sülüğün kullanıldığı bazı alanlar:

• Kardiyoloji
• Pnömoloji
• Gastroenteroloji
• Endokrinoloji
• Jinekoloji
• Üroloji
• Göz
• İmmünoloji
• Ve Diğerleri

Tıbbî Sülüğün insan organizmasındaki temel etkileri:

• Kanın pıhtılaşmasını önler.
• Pıhtıların çözülmesini sağlar.
• Hipoksi’yi düzenler.
• Kandaki oksijen miktarını arttırır.
• Düşük tansiyon (normale çevirir.)
• Yüksek tansiyon düzenler.
• İltihaplı yaraların tedavi sürecini hızlandırır.
• Damarlardaki kan dolaşımını düzenler.
• Yağların eritilmesini sağlar.
• Nabız, sinir ve kasları düzenler.
• Genel refleksi düzenler.
• Damar duvarlarını düzenler.
• Antibakteriyel koruyucudur.
• Bağışıklık sistemini güçlendirir.
• Ağrı kesici özelliğe sahiptir.

Tedavide kullanılacak sülüklerin hangi özellikler sahip olması gerekir?

Dünyada 400’ün üzerinde sülük çeşidi bulunmakta olup, başlıca iki tanesi tıbbî amaçla kullanılmaktadır. Sülüğün tıbbî olmaması, ürettiği salgının bileşimine bağlıdır. Ülkemizde yaygın şekilde bulunan Tıbbî Sülük (Hirudo Medicinalis) bu amaçla kullanılan iki tipten biridir. Biyolojik tip dışında, kullanılan sülüğün fabrika atıklarına ya da kirli sulara maruz kalmamış olması ya da kültür sülüğü kullanılması gerekir ki; ağır metal ve enfeksiyon bulaşmasına neden olmasın.

Gözleri ve işitme organları olmayan bu canlılar tedaviyi nasıl gerçekleştirmektedirler?

Sülükler sanıldığı gibi kanı emerek tedavi yapmazlar. Tedavi edici özellik kanın alınmasında değil, kan emilirken vücuda verilen salgıda gizlidir. Bu salgı, 100’ün üzerinde biyoaktif madde barındırır ve bu maddeler, kanın pıhtılaşmasını engelleyici (antiagregan), oluşmuş pıhtıyı eritici (Fibrinolitik),  ağrı kesici (analjezik-antiromatizmal), mikrop öldürücü (antibakteriyel), tansiyon dengeleyici (antihipertansif), kas gevşetici (myorelaksan), bağışıklık sistemini düzenleyici (immun modulatör) ve stres giderici (anksiyolitik) etkilere sahiptir. Ayrıca “nörotrofik” etkiyle sinir hücreleri ve liflerinin tamir esilmesini hızlandırır.

Hirudoterapi uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Uygulama öncesi hastanın vital bulguları gözden geçirilir. Tedavi hakkında son bilgiler verilir ve zihinde hiçbir soru işareti kalmaması sağlanır. Sülük koymadan önce gerekli vücut bölgeleri ılık su ile yıkanarak kurulanır ve lifle masaj yapılır. Pratikte sülüklerin yapıştırılacağı yerler akupunktur noktalarına göre belirlenir veya hastalık durumuna göre sülükler kendi kendilerine belirlerler. Vücudun en kirli kanını emerler, doyduktan sonra düşerler. Ancak boğaz, koltuk altı, kasık bölgesi gibi büyük damarların geçtiği bölgelerde kullanılmamalıdır.

Tedavi gören kişinin, tedaviden sonra nelere dikkat etmesi gerekir?

Kanı sulandırıcı etkisi nedeniyle uygulama sonrası 6-8 saat civarında sızıntı şeklinde kanama olabileceğinden, yapılmış olan pansuman açılmadan ertesi güne kadar bekletilmelidir. Bu süre içinde hastanın istirahat etmesi, çok sıcak ya da soğuk ortamlardan kaçınması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmaması ve bol sıvı alması gerekir. Kiraz, vişne ve limon, kanı çok sulandırdığı için sülük koymadan iki gün önce ve konulan gün bunları yememek gerekir. Uygulamadan bir gün sonra banyo yapmakta sakınca yoktur.

Sülükler hangi ortamda tedavi edici olarak yetiştirilmektedir?

İngiltere, İrlanda, Fransa ve Almanya’da olduğu gibi ülkemizde de yakın zamanda birkaç üniversitemizin Su Ürünleri Fakültelerinde kültür sülüğü üretimine başlanmıştır. Böylece hem hijyenik, standart ve istenilen sayıda sülük temini sağlanmış hem de Türkiye’nin önemli bir ihraç malı olan sülüklerin doğadan toplanması sonucu ekolojik dengesinin bozulması engellenmiştir.

Hirudoterapi uygulamasına neden bu kadar geç başlanılmıştır?

Aslında sadece Hirudoterapi’nin değil diğer birçok Doğal Tıp yönteminin de ülkemizde çok geç tanındığına üzülerek şahit olmaktayız. Bu konuda en büyük eksiklik, Avrupa ülkelerinin aksine Tıp fakültelerimizde Doğal Tıp derslerinin bulunmayışıdır. Tıp eğitimi sırasında bahsi bile geçmemiş bir yöntemle sonradan karşılaşan doktorlar, bunun ciddi bir tedavi aracı olabileceği konusunda şüpheler duymaktadırlar. Bunu ortadan kaldırmanın tek yolu, sülük tedavisi ile birlikte bitkisel tedavilerin, akupunktur ve refleksolojinin, aromaterapi, kristal terapi gibi farklı argümanların standart tıp eğitimi içinde yer alarak, yeni mezun her hekimin bu tedaviler hakkında temel bir bilgisinin bulunmasını sağlamaktır.

Her derde deva sülükler, başta Amerika, Almanya ve Rusya olmak üzere Avrupa ülkelerinde, Uzakdoğu ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Son yıllarda ülkemizde de kullanılmaya başlanan sülükle tedavi yöntemi, dolaşım bozukluklarında, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında, romatizmal hastalıklarda, hemoroitte, göz tansiyonunda (glokom) ve buna bağlı görme kayıplarında, migrende ve kanser de dahil olmak üzere pek çok rahatsızlıkta başarı ile kullanılmaktadır.

Tıbbî sülük tedavisinin dünyada ve ülkemizde eski popülaritesini tekrar yakalamasının sebebi, insanlığın tekrar doğal tedavilere yönelmesidir. Uzun bir zaman Tıbbî Sülük tedavisi unutulmuştur. Ama günümüzde yapılan araştırmalar ve uygulamaların sonuçları ortadır.

Almanya’da 300’ü aşkın Hirudoterapi kliniği vardır. Sadece Avrupa’da yılda 100 milyon sülük kullanılmaktadır. Ne yazık ki bu sülüklerin çok büyük bir kısmı, ülkemizden alınmaktadır. Yüce Rabbimiz bu şifayı bizim ülkemize bir lütuf olarak bahşetmiştir.

Amerika’da sülük tedavisi uygulayan hekimlerin kurduğu derneğin 1000’den fazla üyesi vardır.  30 Haziran 2004 tarihinde Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi (FDA), tedavi amaçlı tıbbî sülük kullanımına onay vermiş  ve Avrupa'daki gibi eczanelerde satılmasına izin vermiştir.

24 Mayıs 2007 tarihinde Sağlık Bakanlığı, Tıbbî Sülük tedavisinin (Hirudoterapi) tamamlayıcı tedavi olarak sadece yataklı hastanelerde kullanılmasına onay vermiştir.

1- Sülük tedavisi hangi hastalıklar için kullanılıyor?

•Sülük Tedavisi, atardamar ve toplardamar tıkanıklıkları başta olmak üzere birçok dolaşım sistemi hastalığında, varis, iltihaplı ve iltihapsız eklem romatizmalarında, epilepsi çeşitlerinde, yumuşak doku romatizmalarında, felç, kısmi felç, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında, hemoroitte, göz tansiyonu (glokom) ve buna bağlı görme kayıplarında, migrende ve her türlü baş ağrısı, yüksek tansiyon, troide bağlı şişmanlık, astım ve bronşial hastalıklar, yanık vakaları, iyileşmeyen yaralar ve ameliyat izleri, kangren, Meniere hastalığında ve bazı işitme kayıplarında başarıyla kullanılmaktadır. Ayrıca Ortopedi ve Rekonstrüktif Cerrahi kapsamında, gangren gelişmekte olan kopuk organ tamirlerinde de tüm dünyada yaygın biçimde kullanılmaktadır. Son olarak sülüğün güçlü antioksidan etkisi nedeniyle Koruyucu (Preventif) Tıpta da kullanımından bahsetmek gerekir ki; yılda bir defa yapılan Sülük Tedavisi, o yıl içinde enfeksiyonlar başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu etki göstermektedir.  

2- Bir hastada kullanılan sülükler, başka bir hastada da kullanılabiliyor mu?

•Bir hastada kullanılan sülükler, kesinlikle başka bir hastada kullanılmamalıdır. Böylece kan yoluyla bulaşan hastalıkların geçişi engellenerek güvenli bir tedavi sağlanmalıdır. Sülükler ilk kullanımda ürettikleri salgıyı boşalttıklarından, ikinci uygulamada aynı etkiyi gösteremezler.

3- Sülük tedavisi uygulamasında dikkat edilmesi gereken bölgeler var mı?

•Yumuşak cilt bölgelerinde dikkatli olunmalı, doktor kontrolünde yapılmalıdır. (Göz kapağı ve çevresi gibi)

• Keratinize bölgeler (Avuç içi, ayak tabanı gibi)

• Önemli Damarların Üzerleri (Boyun, Çene altı, Koltukaltı, Kasık gibi)

4- Sülük tedavisinde uygulanması sakıncalı olan hastalıklar var mı?

•Sülük tedavisi uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktaların başında, hastanın anemi (kansızlık) sorununun olmaması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmıyor olması, pıhtılaşmaya engel bir hastalığının bulunmaması (hemofili) ve vücudunda aktif bir kanama odağının bulunmaması, son bir ay içinde mide-barsak kanaması gibi bir hastalık geçirilmiş olması, cerrahi işlemlerin öncesi ve sonrası, ayrıca diyalize girmekte olan hastaların vital bulguları çok değişken olduğundan Sülük Tedavisi uygulanmaz. Gebelerde ve emziren annelerde, kontrolsüz diyabet hastalığı veya kalp yetmezliği olanlarda da sülük tedavisi uygulanmaz.

5- Sülük Tedavisinin yan etkileri var mı? Tedavi gören kişi daha sonra rahatsızlanırsa ne yapılması gerekir?

•Sülük tedavisinden sonra en sık karşılaşılan yan etkisi, uygulama bölgesinde görülen lokal kaşıntıdır. Bunun için 2 gün boyunca evde soğuk uygulama yapmak yeterlidir. Bunun dışında nadiren gelişebilecek baş dönmesi, tansiyon düşmesi, kanamanın uzun sürmesi gibi problemlerde doktorunuza başvurmanız veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız önerilir. Sadece kirli kan dışarı atılacağı için korkmamak gerekir. Kanamanın 12 saatten fazla sürmesi de normaldir.

6- Acil işim çıktı. Sülüğü ısırdığı bölgeden çıkarmak istiyorum. Ne yapmam lazım?

•Tedavi bitmeden, sülük ısırdığı bölgeden alınmak istenirse sülükler üzerine biraz su, tuz veya kabartma tozu serpilir. Kesinlikle ısırdığı bölgeden çekmek suretiyle çıkartmaya çalışılmamalıdır.

7- Sülük, ısırdığı bölgede ne kadar zaman kalmaktadır?

•Sülük doyduğunda kendiliğinden ısırdığı yüzeyi bırakır. Yaklaşık olarak 20 ila 45 dakika arasındadır. Nadiren 60 dakikayı bulduğu da olmuştur.

8- Sterilize sülük kullanmazsam ne olur?

•Sterilize edilmeden, kişilerin bu sülükleri dikkatsizce kullanmaları, bilinen ve bilinmeyen enfeksiyonlar kapma ihtimali açısından büyük risk taşır.

9- Aldığım sülükler kısa zaman sonra ölüyor?

•Sülüklerin bakımında sakınılması gereken iki önemli husus vardır. Bunlardan biri suyun sıcaklığı diğeri ise suyun klorlanmamış olmasıdır. (Şişe suyu kullanınız.) Ani ısı değişimlerinde sülükler ölür. Suyun sıcaklığının 20 C olması gerekmektedir.

10- Tedaviden sonra nelere dikkat etmem gerekir?

•Tedaviden sonra hastanın istirahat etmesi, çok sıcak ya da çok soğuk ortamlardan kaçınması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmaması ve bol sıvı alması gerekmektedir.

11- Tedaviden sonra banyo yapabilir miyim?

•Tedaviden bir gün sonra banyo yapmakta sakınca yoktur.

12- Tedaviden sonra sülüğün ısırdığı bölgeden ne kadar zaman kan akacak?

•Uygulama sonrası 3-24 saat civarında sızıntı şeklinde kanama olabilir. Yapılmış olan pansuman açılmadan, ertesi güne kadar beklenmelidir.

13- Sülük tedavisinde enfeksiyon kapma riski var mıdır?

• Uygulanacak bölge temiz olursa ve de sülüklerin dış yüzeyleri sterilize edilmiş olursa hiçbir enfeksiyon görülmez. Sülükler 3-6 ayda bir beslenirler. Emdikleri kanı, içindeki mikroplarla birlikte tamamen hazmederler. Onun için bünyelerinde mikrobik hastalık taşıma riskleri yoktur.

14- Sülük ısırmak istemezse / ısırmıyorsa?

•Sülüğün kolayca ısırmaması halinde;
• Soğuk deri
• Sigara içiliyorsa
• Parfümlü yüzeyse
• Küçük çocuksa
Uygun bölge ılık ve temiz olan deridir. Hala sülük yapışmıyorsa iğne ile bir delik açılması tavsiye edilir. Eğer hala yapışmıyorsa sülük değiştirilir.

15- Sülük ısırması ağrı ya da acıya sebep olur mu?

•Sülüğün ısırması, hastalar tarafından sivrisinek ısırması gibi hissedilir. Ağrı ya da acıya sebebiyet vermez.

18- Sülükleri nasıl imha etmemiz gerekli?

•Sülükler kullandıktan sonra klorsuz su içinde, en yakındaki bir akarsuya, su kanalına veya göle bırakılabilir.

19- Tedavi için kaç sülük almalıyım?

•Hastanın yaşına, kilosuna ve hastalığın çeşidine göre sayı değişmektedir.

20- Kanama durmuyorsa ne yapmalıdır?

•Kanamanın şiddetine göre 12-48 saat durdurmamak gerekir. Çünkü yalnız kirli kan dışarı atılır. Vücutta temiz kanı dışarı atacak mekanizma yoktur. Kanama durmuyorsa o zaman ceviz kabuğu yakılarak külü serpilir veya nar kabuğunun tozu serpilerek bantlanır.

 Sülüklerin Bakımı:

Su: Sülüklerin bakımında sakınılması gereken iki önemli husus vardır. Bunlardan biri suyun sıcaklığı diğeri ise suyun klorlanmamış olmasıdır. Sülükler alınır alınmaz, yeni bir suyun içine aktarılmalıdır. Klorlanmamış su veya şişe suyu kullanılmalıdır. Gün aşırı sülüklerin suyu değiştirilmelidir.

Sıcaklık: Sülüklerin yaşadığı suyun sıcaklığı (16-20 C)’de tutmaya özen gösterilmeli,
(24 C) üzerindeki sıcaklıklardan sakınmalıdır. Gün ışığıyla direk temas olmamalıdır. Sülükleri bir kavanozdan diğer bir kavanoza aktarırken, ani su sıcaklığı değişiklerinden kaçınılmalıdır.

Kavanoz: Gördükleri en küçük boşluktan geçebilmesini sağlayan omurgasız yapıları sebebiyle kapaklı bir kavanoz seçilmesi önerilir. 1lt kavanozda 50 adetten fazla sülük muhafaza edilmemelidir.

Bir hadîs-i şerifte: “İlaçların hayırlısı, burna çekilen ve ağızdan alınan ilaçlar, müshil, kan aldırmak (hacamat) ve sülük vurdurmaktır.” denilerek, sülük tedavisinin 14 asır önce de uygulamada olduğu ortaya konmaktadır.    Peygamber Efendimiz (S.A.V), kirli kan aldırmak konusunda hacamattan başka sülükleri de kullanmış ve bunun için hicrî ayın 17, 19 ve 21. günlerini tercih etmiştir.

Bayanların güzellik formülü: Rus güzellik uzmanlarının sıklıkla uyguladıkları yöntemlerden biri de ameliyatsız kozmetik diye bilinen doğal tedavi ile güzelleşmede sülükleri kullanmalarıdır. Çok eski ve hızla yarar gösteren bu yöntem, uzun yılların tecrübeleriyle ortaya çıkmıştır.

Sülükler, yüz bölgesinde tetikleyici noktalara konulduğunda gençleştirici ve canlandırıcı etkiler gösterir. Tiroid bezinin eş zamanlı çalışmasını hızlandırır ve kronik yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Beyindeki kan akışını hızlandırır, horlama tedavilerinde ve sigaranın ciltteki tedavilerinde kullanılır. 46 yaşındaki Demi Moore, Hollywood standartlarını bile aşan gençliğinin ve güzelliğinin sırrını tıbbî sülüklere borçlu olduğunu açıklamıştır. Avusturya’da sülük terapisi gördüğünü söyleyen Moore, “Her zaman doğal yöntemleri tercih ederim.” demiştir. Sülüğün gençleştirme etkisi, insan derisindeki kan akışının hızlanması ile 4-6 hafta arasında gerçekleşir.

Sülüklerin ısırdığı zaman bıraktıkları yara izlerinden korkulmamalıdır. İzler 7-10 gün arasında kaybolur.

Modern hayatın önümüze serdiği yeniliklerin, kimyasal kirliliğin bedelini maddî ve manevî olarak ne yazık ki hepimiz ödüyoruz. Artık doğaya ve doğala dönmenin zamanı gelmiştir…

Sıhhatle ve sevgiyle kalın… 

Nazan Başoğul, 27.02.2010

B

 

Yazarın son yazıları

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar - Yorum Yaz
Translate